Kód: | 1105 |
Výrobce: | Tea |
Cena s DPH: | 76 CZK |
Cena bez DPH: | 68 CZK |
DPH: | 12 % |
Dostupnost: | Skladem |
Sklad: | 1 ks |
Vysoká sorta čínské Senchi. Čínská Sencha s malou plochou lisovaného listu a svěže zelenými listy. Čaj je krásný už na pohled, s dlouhými listy. Svěží vůně trávy a překvapující jemná chuť. Nálev je světlý, až sytě žluté barvy a harmonické chuti.
Jsou sbírány mladé až středně staré výhonky, a nejlepší kvality dosahují hned brzy zjara. Takhle sklizený čaj má označení „šinča“, v cizině „Superior“.
Vyznačuje se silnou vůní čerstvě posekané trávy, která se odráží i v nálevu. Svěže zelené listy dávají nálevu světlý, až sytě žlutý nálev, lahodící oku a také chuťovým pohárkům.
Tento čaj si vás získá svojí jemnou a harmonickou chutí. Dobře chutná i jako ledový čaj.
Obsah kofeinu v zeleném čaji je nižší než v černém, a tudíž jej mohou pít i lidé se zdravotními problémy. A právě pro nižší obsah kofeinu je vhodný i pro odpolední popíjení.
Léčivé účinky a přísady: K přirozené obranyschopnosti při virových onemocněních a nachlazení. Má dezinfekční, antioxidační, protizánětlivé účinky.
§ katechin – snižuje hladinu cholesterolu v krvi, vyrovnává hladinu cukru v krvi, inhibuje hypertenze a zabíjí bakterie a viry, zabraňuje také zápachu z úst
§ fluorid – zabraňuje infekci v ústní dutině
§ flavonoidy – také zabraňuje zápachu z úst a posiluje stěny cév
§ polysacharidy – pomáhají snižovat hladinu cukru v krvi
§ r-aminomáselné kyseliny – pomáhají snižovat krevní tlak
§ komplex vitaminů B – posiluje metabolismus
§ vitamin C – zabraňuje chřipce, posiluje imunitní systém a snižuje stres
§ vitamin E – antioxidant, pomáhá regulovat stárnutí
§ tein (aminokyselina) – dává zelenému čaji jeho charakteristickou chuť
Příprava:
Čaj se doporučuje zalít vodou o teplotě 70°C v poměru na 2-3 dl na 1 čajová lžička.
Při louhování čaje v konvici jsou zapotřebí 2 čajové lžičky.
Louhování se doporučuje v rozmezí 1 až 2 minut. Je vhodné poté přecedit.
Z jedné porce je dle uvedených hodnot takto možno připravit 1 nálev
TIP: zelené čaje se nikdy nezalévají vroucí vodou. Optimální teplota se vždy určovala např. tím, že na konvici s horkou vodou udržíte svou dlaň a nespálíte se.