Počet položek: 0 0,- CZK

Pu Erh Ming Qiang tuo cha 2016 - tmavý (Shu/raw) 100g

kliknutím zvětšíte
Pu Erh Ming Qiang tuo cha 2016 - tmavý (Shu/raw) 100g Tea
Pu Erh Ming Qiang tuo cha 2016 - tmavý (Shu/raw) 100g Tea Pu Erh Ming Qiang tuo cha 2016 - tmavý (Shu/raw) 100g Tea
ks
Kód:1300
Výrobce:Tea
Cena s DPH : 265,- CZK
Cena bez DPH : 230,- CZK
DPH:15 %
Dostupnost:Skladem
Sklad:1 ks
Čaj - Káva - Koření
Čaj - Káva - Koření - Sypané čaje - Černé čaje
Čaj - Káva - Koření - Lisované čaje - Pu-Erh

"Pu Erh Yunnan - Pu Erh Ming Qiang tuo cha" tmavý lisovaný čaj vyšší kvality.

Čaj „Pu-Erh“ je znám povzbudivými účinky.

Tento vynikající Pu-Erh pochází z oblasti provincie Yunnan v Číně.  Jedná se o brzkou jarní sklizeň 2016 při jarním čínském svátku Ming Qiang. Je to Vynikající, silně lisovaný čaj typu Pu Erh, sbíraný z divoce rostoucích čajovníků nad 50 let stáří.

Listy pocházejí z čajových stromů ta-jie, v překladu "Velký list", které rostou v provincii Yunnan.


Historie Pu-Erhu:

Traduje se, že technologie výroby Pu-Erhu je nejstarší na celém světě jež  vznikla na území dnešní provincie Yunnan. Proto pouze tmavý čaj vyprodukován v této provincii se označuje jako Pu-Erh. Pu-Erh má dva druhy, zelený a tmavý.

Čaje Pu-Erh se tradičně také lisují, jehož nejslavnějším druhem je „Tuo Cha“, vysoce kvalitní Pu-Erh lisovaný do tvaru misky nebo ptačího hnízda.

 Hlavní rozdíl mezi černým čajem a jeho druhy (bílý, zelený) je zpracování lístků. U všech variant se velmi opatrně ručně sklízí jen ty nejkvalitnější lístky. U černého čaje při sušení následně dochází k úplné fermentaci (oxidaci). Díky tomu lístky čaje ztmavnou a získají výrazně odlišnou barvu, vůni i chuť nálevu.

Listy se podrobují procesu nazývanému „neenzymatická fermentace“, jež probíhá velmi silně za účasti speciálních kmenů bakterií a mikroorganismů.

Čaj se vyrábí z obzvláště velkých listů čajových keřů variety Tajie.

Hlavní rozdíl mezi černým čajem a jeho druhy (bílý, zelený) je zpracování lístků. U všech variant se velmi opatrně ručně sklízí jen ty nejkvalitnější lístky. U černého čaje při sušení následně dochází k úplné fermentaci (oxidaci). Díky tomu lístky čaje ztmavnou a získají výrazně odlišnou barvu, vůni i chuť nálevu.


Léčivé účinky černého čaje: Jedná se o velmi povzbudivý čaj, který napomáhá normálnímu trávení a kontrole tělesné hmotnosti. Jedná se o tmavý čaj proslulý svými léčivými účinky zejména na trávicí trakt a metabolismus vůbec. Má velmi vysoký obsah přírodních antibiotik.

Černé čaje mají vlastnost vyrovnávání cholesterolu, nabuzení energie, podporu imunity, lepší paměť a soustředění, zmírnění stresu a zlepšení nálady, a regulaci hladiny cukru v krvi.

-Velmi výrazně napomáhá při kontrole tělesné hmotnosti

-Zpomaluje stárnutí

-Působí protizánětlivě

-Posiluje chuť k jídlu

-Snižuje riziko vzniku rakoviny

-Pomáhá normálnímu trávení, krevnímu oběhu

-Pomáhá při zácpě

-Zrychluje metabolismus

-Brání tvorbě zubního kazu

-Pomáhá odbourávat stres

-Povzbuzuje nervový systém

-Udržuje normální hladinu cholesterolu v krvi

-Posiluje přirozenou obranyschopnost

-Bojuje proti únavě

 

Příprava Pu Erhů: 

1.    1. postup)

Čaj se doporučuje zalít vodou o teplotě 100°C v poměru na 2-3 dl na 1-2 čajovou lžičky (2-3g).

Při louhování čaje v konvici jsou zapotřebí 3 čajové lžičky.

Louhování se doporučuje v rozmezí 24-5 minut. Je vhodné poté přecedit.

2.    2. postup)

Čaj se doporučuje zalít vodou o teplotě 90°C v poměru na 0,5 l na 1 až 5 čajových lžiček.

Louhování se doporučuje v rozmezí 2-4 minut. Čím déle, tím silnější nálev získáte. Pokud si přejete dosáhnout lepší chuti, je vhodné spíše zvětšit množství čajových lístků než prodlužovat dobu louhování. Je vhodné poté přecedit.

3.    3. postup)

Dalším způsobem je vaření. Využijte k němu stejné množství vody i čajových lístků jako v druhém způsobu, ale místo přelévání vodou jej ve vodě přímo povařte. Získáte tak velmi trpký a tmavý nálev s velmi vysokým obsahem teinu.

Z jedné porce je dle uvedených hodnot takto možno připravit mnoho nálevů, ideálně 1 až 2 nálevy. Při každém dalším zalití prodloužíme dobu louhování asi o půl minuty.

TIP: Pro optimální udržování trávicího traktu a tělesné hmotnosti se doporučuje pití po každí jídle.

Perfektně podporuje spalování tukové tkáně.

Léčebné účinky čaje Pu-Erh bývají tradičně posilovány přimícháním chryzantémových květů do onoho čaje, čímž vznikne tradiční kantonská čajová specialita zvaná „Gook Po Cha“.

Pu-Erh je vhodné připravovat i pomocí Gaiwanu.







Potřebujete poradit ? Pu Erh Ming Qiang tuo cha 2016 - tmavý (Shu/raw) 100g Tea

Vaše jméno, příjmení, firma
Váš email
Váš telefon
Váš dotaz
     Více informací




Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Související odkazy

Doporučené produkty